26. september 2019

10 tips til første flyvetur med baby

10 tips til første flyvetur med baby

1. Trykudligning

Wow, var jeg nervøs for det, ja! Jeg tror næsten, hvis ikke det var min største bekymring! Jeg var så bange for at Rumle ikke ville være i stand til at trykudligne og skulle sidde igennem 4 timers smerte-helvede. Sådan gik det nu ikke.

Nu går jeg jo oftes med livrem og seler og denne gang var ingen undtagelse, så jeg havde købt trykudlignende ørepropper fra Sanohra. Virkede de? Ja! Men ville Rumle lade dem sidde i? Nej! Så, jeg vil sige de virkede men de virkede ikke. Vi kørte selvfølgelig også med tricket om at give ham en flaske ved take off og landing og det synes at virke. Jeg stressede lidt over hvornår og hvor tidligt jeg skulle starte med at give ham flasken, ja sådan en varer jo ikke evigt, men det lykkedes mig alligevel at få den til at varer. Skulle uheldet være ude og den bette endte med tryk i ørne, har jeg læst et tip men ikke afprøvet det endnu. Tippet går ud op man stopper toiletpapir ned i bunden af et papkrus, hælder kogende vand over papiret, kun nok til papiret bliver vådt og derefter placere kopperne tæt over barnets ører. Aner ikke om det virker men klart et forsøg værd hvis det engang skulle gå helt syd.

2. Security

Okay, mange spekulationer startede her om hvorvidt det var bedst at placere ham i hans rejsebarnevogn, tage ham i bærerselen eller tage ham på armen?
Vi havde købt en Babyzen Yoyo lige op til afrejse, da det giver en kæmpe frihed at have et sted at placere sit barn under en rejse, et sted som er hans. Vi havde købt Babyzen Yoyo af mange årsager men en af de primærer var at den kunne gå med på flyet som håndbagage. Inden security-tjekket havde vi klappet barnevognen sammen så den var klar til at smide op på båndet og taget Rumle i bærerselen hvilket var super smart lige indtil selve sikkerhedstjekket hvor personalet bad os tage ham ud og ligge selen på båndet. Super! Derfor mener jeg bestemt at hvis man er to om jobbet igennem sikkerhedskontrollen er det bedst at lade baby ligge i sin klapvogn til det sidste, herefter smide ham på armen og tilbage i klapvognen efter hele cirkusset er overstået.

3. Hvilket sæde skal jeg vælge?

Vi fløj med Rumle på skødet, hvilket klart er det billigeste. Måske også det hårdeste, afhængigt af baby’s størrelse. Så har man pengene til det, så book deres eget sæde. Det er guld værd at have den ekstra plads til at ligge legetøj på eller lave et sneaky bleskift hvis overskuddet ikke lige er til de minimale toiletter på flyet.
Den sikreste måde er klart at købe et sæde til barnet og placere dem i et bilside for dem selv – jeg synes det må være bøvlet og ville ikke selv vælge denne løsning.

Derudover får du ved indgang udleveret en ekstrasikkerhedssele som kobles på din sele og en redningsvest til barnet.
Er dit barn under en hvis aldersgrænse og vægt kan man uden ekstra betaling booke et flysæde med tilhørende lift. Rumle var desværre for stor.

4. Vindue eller gangplads?

Hvis dit fly er kort (under 4 timer) vil jeg klart anbefale vinduespladsen. Det er lettere at isolere sig en smule her og gemme baby fra alle de distraktioner som der ellers er omkring en. Hvis du ammer, er denne plads også klart den bedste og så er det lettere at få baby til at sove her. Rumle tog sig en god skraber på hver flyvetur som gav et massivt pusterum til båd mor og far også selvom det kostede dyrt i følelsesløse baller og tilsyrede arme, for når baby sover
SÅ SIDDER MAN STILLE.

Det absolut optimale er selvfølgelig man har hele rækken for sig selv og derved kan flytte baby fra den mobile gangplads til den rolige vinduesplads.

5. Hvornår på dagen skal vi flyve?

Hvis du skal på en kortere flytur, så forsøg at booke så flyet falder sammen med jeres baby’s lur. Det er umenneskelig hårdt at holde et minimenneske glad og tilfreds på et fly med minimale bevægelsesmuligheder – så en lur er guldværd for alle involveret på flyturen.
Hvis du flyver lang distance er mit råd lige pt. at booke efter senge tid (hvis muligt). Vi har selv booket vores fly til Thailand i Oktober så det passer med Rumle’s puttetid. Så må vi se om planen holder, opfølgning følger.
Det er vigtigt at medregne transit tider og checking tider i det hele også.

6. Flybakterier.

Jeg har læst at fly er nogle af de mest beskidte og bakteriefyldte steder på jorden. Og havde forberedt mig med sterile servietter til at tørre det hele af. Fik jeg det gjort? Nej! Var jeg påpasselig med at Rumle ikke slikkede på alt? Nej! Det kræver lidt overskud og max overblik at flyve med sådan en 8 mdr gammel størrelse og jeg synes jeg havde nok se til. Rumle blev ramt af en forkølelse da vi kom frem, om den var fra flyet eller en af de 1 million andre steder han havde slikket på, ja det må Guderne vide. Men et sikkert, når vi  i oktober rejser på langtids-flyvetur giver jeg omgivelserne en god wipe down. Just in case.

7. Pak babys egen taske.

Næsten alle flyselskaber tillader at barnet har sin egen taske. Jeg havde pakket en med de ting jeg skulle bruge til Rumle under hele flyveturen og så havde vi “vores” egen som var fyldt med delvist ekstra ting til Rumle og lidt til os, som vi havde i bagageboksen under hele flyveturen. Det var vigtigt for mig at have alt til Rumle lige ved hånden.

Et åbenlyst tip er: Prøv at begrænse dig. Jeg slæbte alt for meget med mig. 

8. Legetøj

Legetøj er VIGTIGT! Rumle har en all-time-top-favorite som er en legetøjskæde i træ. Den gemmer jeg væk når vi er her hjemme og finder den frem til specille lejligheder og den virker altid. Jeg køber altid et nyt stykke legetøj men nøj hvor er det svært at ramme rigtigt. I værste nødstilfælde holder et papkrus ALTID!

9. Mad og drikkevarer

Jeg var vildt nervøs for hvorvidt jeg pakkede korrekt babymad og hvad jeg i virkeligheden måtte have med, især når reglerne for flydende varer er så strenge. Men det var INTET problem. Alt blev pakket i 1 liter poser og så gik de lige igennem også selvom der var mere end en pose. Vi havde en termoflaske med som vi fik fyldt med kogende vand inde i lufthavnen og så doserede vi selv med flaskevand til det havde den korrekte temperatur.

10. Ingen regler i luften

Vi har regler derhjemme, men så snart vi forlader vores hjemlige trummerum, forlader vi også vores regler og vaner. Som udgangspunkt får han lov til hvad end holder ham underholdt også hvis det involvere at nærstudere iphonen med dertilhørende savl. Whatever keeps the baby happy!

Afslutningsvis vil jeg sige at det ER hårdt at flyve med sådan en lille størrelse, men så er det heller ikke mere farligt end det. Jeg var VILDT nervøs på vej derned og havde en knude i maven over “hvis han nu skriger”, hvilket han gjorde i 5 minutter som føltes som en time, men på vej hjem var en helt anden oplevelse. Hvis han var utilfreds havde jeg ikke ondt i maven over han råbte op, det okay! Han har lige så meget ret til at være der som alle andre og det er OKAY at en baby er utilfreds. Så en portion is i maven os afsted.

EN BABY ER IKKE EN BEGRÆNSNING

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *