14. august 2019

Første ferie med baby – Barselsrejse

Første ferie mbarselsferie første ferie med babyed baby – Barselsrejse
Endelig kom dagen!
Okay, shit! Damn der er meget jeg skal huske på! Hvad er det egentlig jeg skal huske på?

Tanke-mylder:

Vi skal på første rigtige ferie med lille Rumle. Han er nu 6 måneder gammel (næsten 7) og ikke længere på bryst. Hvilket rejser en masse spørgsmål: hvad skal skal han spise? Hvad skal han spise på turen derned? Jeg kan jo ikke medbringe hjemmelavet mad til flere dage uden det er på køl! Hvordan skal han spise det? Hvor meget skal han spise!? Skal jeg virkelig medbringe hele min fantastiske Nutribaby-maskine fra Babymoov? Hvor lang skal ruten være? Hvor mange overnatninger bør vi tage?.. og i hvilke byer? …er der overhovedet noget og se i tyskland udover motorvej? Vores bil er ikke stor nok! Åh Gud, den har ikke aircon! Mon han kommer til at overophede? Hvor varmt bliver der??? Under et bombadament af spørgsmål, forsøger jeg ikke at miste modet, for måske er det slet ikke så kompliceret, som tingene hurtigt bliver i min noget mor-bekrymrende tankestrøm.

Efter jeg i et par uger havde dissekeret alle disse tanker, lykkedes det mig alligevel at få stablet en rejseplan, tidshorisont, rute og ikke mindst pakkeliste på benene. En plan som virkede lovende som den første ferie med baby.

Ferie-samsurium:

Alt gik mere eller mindre som forventet, med den lille undtagelse at Rumle klarede det meget bedre end forventet! Hvor giver det bare meget at rejse med de små og hvor de udvikler sig enormt på kort tid. Rumle klarede alle situationer vi udsatte ham for med et smil. Jeg har aldrig før engageret mig med SÅ mange mennesker, kun fordi det lille bæst ikke kunne lade være at charme dem. Vi er kommet hjem med et langt mere udviklet barn både fysisk såvel som socialt. At rejse med børn er topklasse. Og ja, der er logistik og planlægning involveret, i hverfald gør god planlægning at det hele flyder en smule mere gnidningsfrit. Jeg kan ikke andet end anbefale ferie med baby.

Kort planlægnings info:

Som det første var jeg bange for vores bil ikke var egnet til en tur ned i varmen. Vi har hverken air-con eller en super sikker (læs:stor) bil, så det første valg vi tog, var at leje en bil i Flensborg. Desværre er det ikke lovligt at køre en bil lejet i Tyskland ind over Danmarks grænse, så vi var nødsaget til at pakke alt i vores egen bil, for så at pakke om når vi nåede Flensborg. Det var dog intet problem. Herefter var det vigtigt for mig, at planlægge ud fra den rytme som Rumle normalt har. Min plan gik på 7 timers kørselstid om dagen – de første to dage og kun 4 timer den sidste. Derudover planlagde jeg at Simon og jeg skulle tage to store ryk på 5 timer om aftenen når Rumle var “lagt i seng” uden pauser. Jeg planlagde vores stop udfra det som eftersigende skulle være Tysklands hyggeligste byer og med to overnatninger. Derfor tog vi også en aktiv beslutning omsat ferien startede når vi satte os ud i bilen.

Det er for mig altid en udfording at pakke, så alt var lagt frem på gulvet inden afgang.  Jeg havde gjort mig masse overvejelser før jeg var tryg ved mængden af mad som var pakket til Rumle. Ét var sikkert – jeg ville ikke mangle! Du kan læse mere om min pakkeliste her. Rumle havde netop nået en alder hvor han heldigvis kunne sidde i en børnestol, så det var en smal sag at tage ham med ind på diverse rastepladser og give ham sin mad.

Vi havde taget et valg om at medbringe vores egen rejse seng fra Areomoov som er helt genial. Den fylder tæt på ingenting og vejer nærmest heller ikke noget. Det var trygt for Rumle altid at have “hans” sted med sig og i Italien brugte vi den også som kravlegård.

Jeg havde pakket således at vi havde en lille kuffert med , som udelukkende indeholdt de ting vi skulle bruge hotellerne på vej ned til Italien. Det gjorde det nemt i nattens muml og mørke at fange præcis den kuffert og vide at alt vi havde brug for var deri.

Med sommerfugle, hvis ikke flagermus i maven endte min planlægning med at holde 85% stik. Vi havde ikke planlagt turen hjem da vi tog af sted. Vi ville hellere arbejde udfra de erfaringer vi havde gjort os på vej derned, men eftersom det havde været over al forventning, endte vi med at planlægge efter samme mønster på hjemrejsen.

Hvis i er interesseret i en mere detaljeret ruteplanlægning kan I finde den her:  Rute DK – UMBRIEN 2019 

BYERNE én efter én:

Quedlinburg_city_romantic

Quedlinburg var en lille by jeg læste om igennem valdemarsro.
Vi ankom lidt senere end planlagt, men lige i tid til aftensmad. Vi havde ikke planlagt et sted at spise, så vi gik bare efter hvad der så hyggeligst ud. Byen som mødte os var en lille perle. Det var som at træde ind i en tidslomme og blive skudt direkte ind i en Harry Potter film. Rådhuset som var dækket i grønne blade og dekoreret med de smukkeste pinke blomster var noget af et syn. Jeg kan på alle dage anbefale at slå et smut forbi Quedlinburg. Der er ikke meget at se, men det er en enorm hyggelig by at strække benene og nyde sin aftensmad i.

Rothenburg ob der tauber_guide

Vi ankom til Rothenburg ob der Tauber sent om natten. Vi overnattede på et lille hotel, et stenkast uden for byen. Hotel Rothenburger Hof  var umildbart intet prangende og jeg havde primært valgt det grundet den gode pris på 600kr for en overnatning, gratis morgenmad og gratis parkering på stedet. Hotellet havde kun reception åben til kl 21.00 men havde lagt en nøgle til os. Gangene på hotellet som mødte os i vores søgen efter værelset, så slidte ud, men som vi åbnede døren ind til værelset, mødte os et total renoveret og yderst chic hotel værelse. Vi var begge meget imponeret og fuld ud tilfredse med vores valg. Næste dag havde jeg afsat tid indtil kl 13.00 før vi skulle afsted igen. Så vi alle havde tid til at strække ben og holde en lille pause fra bilen.

Vi slendrede med Rumle i hans klapvogn ind mod byen, det tog under 10 minutter at gå fra hotellet. Da vi ankom til byporten og gik igennem blev vi mødt af ren idyl. Det var som at træde ind i et eventyr. Storken havde sågar bygget rede og var i færd med at fodre sine unger som vi ankom. Gade efter gade blev vi kun mere og mere forelskede og det eneste vi fortrød var ikke at have mere tid her. Vi afsluttede besøget med at give Rumle frokost og selv spise en på en hyggelig cafe ved portens indgang og herefter var det blot mod bilen og afsted.

Neuschwanstein castle slot

Turen mellem Rothenburg ob der Taube og Füssen som var vores næste stop, skulle kun have taget et par timer men et par dårlige valg og trafik gjorde den tog 4, så vi ankom lidt senere end forventet. Uanset hvad ville vi ind forbi Neuschwanstein og se slottet.  Dét blev vi er glade for vi gjorde. Det var skønt for alle at få strukket benene og om ikke andet, kigget på det mest eventyrlige slot jeg nogensinde har set. Bagefter kørte vi til Füssen som var det planlagte aftenmadssted. Füssen ligger klods op af dolomittterne, på grænsen til Østrig, hvilket gør den særlig scenetisk. Vi var som sagt sent på den, så i forbi kørslen mod en parkeringsplads spottede vi et Thai sted og her slog os ned her. Høj techno og billige drinks var umuildbart konceptet men det ændrede ikke på at maden smagte fantastisk.

Efter aftenmaden gik vi en kort tur. Herefter kom Rumle i nattøj og blev puttet i autostolen, herefter kørte Simon og jeg 5 timer yderligere, indtil vi ramte Verona i italien hvor vi skulle overnatte.

Dagen efter stod vi tidligt op, spiste morgenmad, kørte mod Acqualoreto – Umbrien. To timer senere gjorde vi et kort stop, så Rumle kunne få sin frokost, 2 timer senere igen holdte vi ind og handlede og 30 minutter efter det var vi endelig fremme ved vores airBnB. Efter et utal af snørklede stier, ankom vi endelig og blev mødt af et af de mest fantastiske steder jeg nogensinde har set. Et sted fyldt med sjæl.

first vacation with baby

Alle dage på nær én forgik på stedet. Vi er normalt to mennesker som elsker at flytte os og opleve nye ting. Men vi havde allerede på forhånd forventningsaftemt og aftalt at vores ferie gik på at have fuld fokus på den lille og nyde ham i fulde drag.

perulia baby travelblog

Dén ene dag vi besluttede at tage ud, gik turen til Perugia. Der var Jazz festival hvilket gjorde det hele rigtig muntert. Det var varmt, 40 grader men Rumle klarede det med bravour. Simon havde hjemmefra googlet et trick om at bruge en forstøver på de små, når varmen blev for intens.
Den havde vi med og uden den havde vi ikke klaret det…nogen af os.

pool svømme med baby

Dagene gik med et par daglige svømmeture i poolen, som vi nærmest havde for os selv. Den første dag var Rumle ikke så glad for det, men den sidste dag var det et kæmpe hit. Vi havde købt en Intex baby float(reklamelink) den var en smule for stor endnu, men det gik og var et kæmpe hit så snart han havde forenet sig med vandet.

sunset travel with baby

Hver aften efter Rumle var lagt, sad Simon og jeg og nød solnedgangen fra vores terrasse.

Hjemturen planlagde vi dernede og vi valgte som sagt den samme opsætning som derned, da det havde virket godt for os. Vi tog afsted kl 5 om natten mens Rumle stadig sov, bar ham ud i bilen hvor han sov videre, så vi kunne få kørt en masse kilometer inden han vågnede.

karersee tips til rejse med baby

Vi ramte som det første stop seværdigehden Karersee i Sydtyrol. Wauw! Bare wauw! Stedet er fuldstændig som på billederne. Azur blå og smaragd grønne farver som mødes og blandes som et fortrykkende Monét maleri. Vi havde selv taget frokost med og gik rundt om søen med Rumle i sin Ergobaby Omni 360- bærersele (reklamelink). Vi stoppede ved en bænk på vej rundt og spiste vores frokost sammen, Rumle fik øllebrød lavet om morgenen og opbevaret i min termobeholder.
Herefter fortsatte vi til Innsbruck.

innsbruck first Holliday with baby infant

 Simon og jeg har før besøgt Innsbruck og elsker byen men desværre ramte vi sammen med et dusin turistbusser og byen var overfyldt. Derudover var der 40 grader varmt. Vi stilede mod den nærmeste restaurant hvor vi alle fik noget at spise, derefter snuppede vi en is og så var det ellers bare tilbage mod bilen. Rumle blev puttet og vi holdte ind i Nürnberg og overnattede.

Dagen efter shoppede vi et par timer i Nürnberg, men da kl. ramte 14 var byen så varm vi måtte stikke af. Næste stop blev i Kassel hvor vi spiste vores aftensmad.  Vi overnattede i Schneverdingen, lidt før Hamborg, mest fordi det var der vi var ved at blive trætte. Vi overnattede på Landhotel Schnuck  som viste sig at være et skønt wellness hotel. Morgenmaden var inkluderet i prisen og der var gratis parkering. Værelset var lyst og duftede skønt. Morgenmaden spiste vi i deres skønne gårdhave. Det var en lækker morgenmad! Frisk bagte croissanter, frisk skåret frugt, dejlig kaffe og alt andet hvad hjerte nu måtte begærer. Dejlig måde at afslutte ferien.

Dagen efter gik turen så hurtig som muligt mod det danske. Vi gjorde et kort stop (læs: times lang ompakning fra stationcar til pygmæ bil)  i Flensborg for at ombytte bil og var tilbage i DK sidst på dagen.

cindylou

Hvis vores første ferie med baby lyder som noget for dig kan du finde en udførlig rejseplanen her

Ét svar til “Første ferie med baby – Barselsrejse”

  1. […] Hvis du er nysgerrig på vores første tur med baby, kan du læse om den her. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *