11. juni 2020

Pseudotvillingeseng

DIY SENG

Vi er jo de heldige vindere af et par pseudotvillinger og nok bor vi i hus men ikke et stort hus og vi har kun ét børneværelse til rådighed.
Så, challenge accepted!

Vi skal have udtænkt en plan med en køjeseng som kan rumme en uforsigtigt 2 årig og en 6 måneder spæd baby, når tiden til de begge skal sove på samme værelse, kommer.
Det er faktisk en større udfording end som så.
Der findes ikke ret mange købefærdige løsninger og dem som der findes koster gerne over 10.000kr.

Vi vidste fra start at det nok blev nød til at være en køjeseng, eftersom det børneværelse som vi har til rådighed ikke kan rumme to senge på gulvet.
Men da anbefalingerne på køjeseng er at øverst liggende barn har en minimum alder på 4 år, kunne en normal købt køjeseng ikke gøre det. Desuden har vi heller ikke mere længde plads end til 160 cm og det er de færreste køjesenge som har det længde mål.

Så…

Min process starter som regl altid på pinterest. Jeg gennemsøger hvad jeg selv kalder ” hele internettet” for inspiration. Derefter laver jeg et moodboard. Udlukker ideer og ender med et endelig moodboard

Først her, begynder jeg at lege med hvad kan lade sig gøre.

The sky is the limit!

køjeseng

Bæredygtighed

For mig handler økonomi og bæredygtighed sammen. Derfor var mit udgangspunkt fra start af at finde nogle brugte senge og trylle dem om til noget nyt. Derudover var jeg også af den overbevisning at denne løsning ville være langt hurtigere at arbejde ud fra og billigere end at købe alt træet og selv bygge.
Jeg fik ret.

Sengene

Ved et tilfælde faldt jeg over to ens senge som havde de perfekte mål, 120 * 70.
Vores børneværelse er ikke særlig stort og i virkeligheden har vi kun én væg som vi kan arbejde med. Den væg er 160 cm lang, så det i sig selv satte et krav til sengen at den max var de 160 cm og defor var det perfekt at den her seng var 120. Derudover havde den mange af de samme designmæssige detaljer som jeg elsker fra kili modellen fra Sebra måske bedre kendt som junosengen fra lille per.

bæredygtigseng

Når gammelt bliver til nyt

Vi købte to tremmesenge i bøgetræ fra Ikea, men købte dem brugt. En af de madrasser som fulgte med, solgte vi igen og dermed endte de to tremmesenge med at koster os intet mindre end 100kr til sammen.
Tremmesengene, skilte vi fra hinanden og byggede de sider som skulle gøre køjesengen, “tumling sikret”.

genbrugsseng

Valg af farver

Uanset hvad er det altid en lang process for mig at vælge farve. Jeg kommer med en baggrund fra modeindustrien og her er en blå ikke “bare” en blå. Så jeg ser altid 8 sider af samme sag.
Da vi denne gang venter os en pige, skulle farven også kunne gå til begge køn. Jeg havde selvfølgelig forelsket mig i lyserød men efter flere højtråbende bedste forældre med formaningen ” du kommer ikke en storebror i en lyserød seng” fald valget på blå.
Derimod endte jeg med at kompensere med en lyserød/pudder vægmaling.

seng junior

Finish

Herefter blev det hele slebet ned, grundet og malet med en glans 40 møbel maling den babyblå farve, jeg endte med at gå med. Jeg grundede kun de rå træsider og herefter fik sengen 2-3 gange med malingen.

sebra seng

Samling af sengene

Vi skulle på en eller anden måde samle de to senge og valget faldt på egetræ’s stave som vi ville skrue udenpå sengen.
Vi havde svært ved at skaffe egetræ til en overkommelig pris. Men ved et tilfælde faldt vi over en egetræs planke i Bauhaus. Den kunne vi hurigt se, kunne passe med de mål vi manglede, vi skulle bare have den savlet ud i 4 lige store dele.

lilleper seng

Maling af børneværelset

Kombinationen af den pudder, lyseblå og egetræet så super lækkert ud. Malingen vi brugte er fra Nordsjö.

Pseudotvillingsengen

Efter et par uger stod det hele klar. Vi har selvfølgelig haft begrænset med tid til at arbejde intensivt på sengen med en tumling fuldtid i hjemmepasning. Men endelig er vi færdige.
Dog venter vi med at lave sige og låge til den øverste høje før den store skal derop og sove. Han sover i den fedeste køje indtil lillesøster er gammel nok til at komme ind på værelset og sove.

før og efter seng hjemmelavet seng

Før & Efter

børneværelse

Generelt har vi udvidet med et par små ting. Vi har nu to Ikea Malm kommoder stedet for en til at deres tøj. Den var vi så heldige en venlig sjæl forærede os gratis da de skulle flytte og nu har vi en køjeseng.
Jeg er selv vældig tilfreds og håber børnene kommer til at elske det ligeså meget som jeg gør.

Hele sengen endte med en sum på 1483 kroner

budget køjeseng

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *