2. april 2019

Tips: Babysvømning

tips og råd babysvømning

 

Før afgang:
Tjek svømmehallens babyfaciliteter på nettet. Er det seperate omklædningsrum? Er der familieomklædning? Kan man låne en autostol til baby i svømmeren eller skal man have sin egen med?

Alder:
Du kan deltage i babysvømning når baby er minimum 8 uger gammel eller vejer minimum fem kilo.

 Hvornår må du komme i vandet:
Som udgangspunkt må der ikke være farve i dit udflåd før du rolig kan hoppe i vandet. Det kan nemlig være tegn på din livmoder ikke er helet nok op endnu.

Varighed i vandet:
Børn under ½ år bør ikke være i vandet mere 30 minutter af gangen.

 Forberedelse i omklædningen:
Når man er i svømmehallen første gang, er det vigtigt med god tid til omklædning. Som beskrevet i det tidligere indlæg om min første gang i svømmehallen med baby, så er det voldsom stressende. Så ha derfor god tid, så du ikke stresser over tiden i det mindste og dermed stresser baby. Regn med 30 minutter før holdstart.

Tasken:
Pak let og overskueligt i en rummelig taske.

– Svømmeble & stramme badebukser. Vores svømmehal kræver brug af huggies svømmeble & happy nappy badebukser.

– Tre håndklæder. Baby skal have et håndklæde efter det første bad i omklædningen, efter svømmehallen og efter det afsluttende bad.

– Klor kan udtørre huden så creme eller olie til baby efter badet kan være en god ide.

– Snack og vand til dig selv, især hvis du er ammende.

– Mad til baby hvis du ikke er.

– Hue til baby efter svømmehallen. Det er vigtigt at beskytte baby’s ører hele året rundt for en mulig mellemøres-infektion.

– Normale pusleting

Inde i omklædningsrummet:
Find puslepladsen og placer jer her. Lad din baby beholde tøjet på, mens du gør dig klar. Det gælder om, at baby skal være kold og våd kortest mulig. Det betyder at baby får tøjet sidst af, når I skal ind i svømmehallen, og tøj på først, når I skal ud igen.

Sådan bader I inden svømmeturen:
Googler du det, lyder rådene: Vask dig selv først, og træk i badetøjet, baby kan evt blive på puslepladsen hvis nogen kan holde øje med ham/hende eller tages med hvis svømmehallen har autostole til det, du kan også tage puslehynden med i badet mens du vasker dig og lade baby ligge derpå.
Ærligt, så er denne del mega stressende. Lovligt eller ej, så tager vi begge badetøj på med det samme, går sammen i bruseren, ham på armen og skyller os. Så må svømmehalspolitiet anholde mig, men alene i omklædningen, er dette, det eneste som jeg synes fungere så længe baby er under 4 måneder og rimelig uhjælpelig.
Efter badet er det på med et håndklæde til baby og så ind i svømmeområdet.

I vandet:
Når i går i, så vend baby med front mod bassinet og når baby er i vandet så vend ham rundt mod dig igen. Sørg for at holde baby under vand hele tiden så det ikke bliver koldt.

Op af bassinet:
Så snart I er oppe af bassinet pakker du baby ind i et håndklæde, så baby ikke bliver kold.

Badet efter:
Igen lyder google rådene: ta en puslehynde med i badet eller en stol hvis svømmehallen tilbyder sådan en, imens du vasker dig. Jeg finder stadig denne del krop umulig og rådene ligeså. Så her er rådet fra mig, klart at vaske baby i dine arme. Glem alt om sæbe ect. bare en hurtig skyller skulle være ok, så må det grundige bad vente til man er kommet hjem. Herefter pakkes baby i et varmt håndklæde, pusles og klædes på. Hvis du er alene og ikke har mulighed for at gøre vagtskifte her, så er det nok en god ide at lade baby få en tår mælk inden du bader dig selv. Derfor kan det være en succes at medbringe en badekåbe til denne del. Bare så du ikke får lungebetændelse mens du ammer.  Hvis baby kan vente, så er det her du skynder dig at få skyllte dig og få tøj på.

Afgang:
Afslut med en mælketår og en varm hue.

Konklusion:
Jeg vil anbefale svømmeturen selvfølgelig fordi det er godt for baby men nok mest af garantien for en 3 timers lang lur. Så kan man selv tage det lange bad her, hvis man tog det hurtige i svømmehallen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *